Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Ο Τύπος απέναντι στη μούφα του "Κοντά στο Δημότη"

Η ανακοίνωση του Δήμου περί του προγράμματος "Κοντά στο Δημότη" έχει βγει εδώ και αρκετές μέρες. Τα ΜΜΕ της περιοχής, ηλεκτρονικά και μη, έσπευσαν να τη δημοσιεύσουν, χωρίς να βγάλουν άχνα. Αντίθετα, αν εμφανιστεί πουθενά κανένα κείμενο ενάντια στα συμφέροντά τους, βγάζουν μια γλώσσα από δω μέχρι απέναντι.

Στα του Δήμου, παρουσιάζεται μηδενικός
σχολιασμός, ξερά βιντεάκια, όπου δεν καταλαβαίνεις τι συμβαίνει και σωρεία άρθρων περί εκδηλώσεων και χαμένων κατοικιδίων. Δεν λέμε. Καλά είναι και αυτά να υπάρχουν, αλλά δεν νομίζουμε ότι ο ρόλος του Τύπου είναι μόνο για να μας λέει πού έγινε τρακάρισμα ή ποια γατούλα πεινάει.

Μέχρι τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, ο Τοπικός Τύπος μας είχε συνηθίσει να κάνει την τρίχα τριχιά και να ανακαλύπτει προβλήματα εκεί που δεν υπήρχαν. Σήμερα, εξόφθαλμα πράγματα κάνουν πως δεν τα βλέπουν.

Την ίδια αντιμετώπιση έτυχαν και άλλα σημαντικά γεγονότα αυτών των ημερών, όπως η φασαρία με το Δημοτικό Καφέ και η ιστορία με τα περίφημα έργα στην Αγία Σκέπη. Ευτυχώς, υπάρχει Κλισιοσκόπιο, ώστε να μαθαίνετε ακριβώς τι συμβαίνει μπρος και πίσω από τη μαρκίζα, διότι αλλιώς, σωθήκαμε...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...