Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Τι έκανες στον πόλεμο, πατέρα (μέρος 11ο)


Πραγματικά, θα θέλαμε να ξέραμε: Αν ο Πολύδωρας είχε παραμείνει και τα 8 χρόνια Αντιδήμαρχος. Αν η Καλιοντζή είχε γίνει Αντιδήμαρχος το 2009. Αν ο Αποστολόπουλος είχε χριστεί διάδοχος του Νικολάου. Αν ο Τούτουζας τιμούσε τα παντελόνια που φοράει. Αν ο
Δασκαλόπουλος δεν ζήταγε τη μάνα και τον πατέρα του. Αν ο Κουκής δεν πούλαγε Χρήστου και Νικολάου για να εκλεγεί εύκολα κ.τ.λ. κ.τ.λ., τι θα είχε συμβεί; Προφανώς, κανείς Ξύδης δεν θα είχε τολμήσει να κατέβει, ο Νικολάου θα αισθανόταν δικαιωμένος και οι Ενεργοί Δημότες δεν θα είχαν συκοφαντηθεί ποτέ ως κλέφτες και απατεώνες από συγκεκριμένους δικούς τους ανθρώπους.

Παράλληλα, οι Χολαργιώτες δεν θα είχαν γνωρίσει τον απόλυτο τοπικισμό και το μίσος του Παπάγου απέναντί τους, κανείς μας δεν θα μπορούσε να φανταστεί μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο Ξύδης σε αυταρχισμό και αυθαιρεσία, δεν θα γνωρίζαμε το πραγματικό πρόσωπο των παραπάνω συμφεροντολόγων πουληταριών, αλλά και τη μεγαλομανία-αρχομανία των σημερινών επίδοξων υποψηφίων Δημάρχων. Ο Ξύδης θα είχε αποσυρθεί ως επιτυχημένος και όχι με ανάθεμα και τσακισμένη υστεροφημία από 80.000 ανθρώπους, όπως θα γίνει τώρα και γενικά θα ζούσαμε στην κοσμάρα μας. Υπό μία έννοια, καλώς έγινε ό,τι έγινε, μπας και βάλουμε, ΟΛΟΙ ΜΑΣ, μυαλό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...