Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Το οικόπεδο, το Πολυϊατρείο, το ΚΑΠΗ και οι πράσινοι δράκοι στην κουζίνα (μέρος 3ο)

Τα έργα που γίνονται ή έγιναν (βλέπε πεζοδρόμια, Φανερωμένης ή όμβρια Δοϊράνης), είχαν προγραμματιστεί από τη προηγούμενη Διοίκηση και η χρηματοδότησή τους ήταν εξασφαλισμένη από Περιφέρεια, ΕΣΠΑ ή ίδιους πόρους.

Επί τη ευκαιρία να θυμηθούμε τους χρόνους που έλεγε ο Δασκαλόπουλος ότι θα κρατήσουν οι εργασίες στη Δοϊράνης, ενώ εμείς προειδοποιούσαμε ότι είναι ανίκανοι, θα κλείσουν πολλούς μήνες τους δρόμους και θα καταστρέψουν όλες τις εκεί επιχειρήσεις. Φυσικά, κλαυσίγελος, αλλά είπαμε, για τον Άνω Χολαργό, τα παράπονά σας στον Πολύδωρα και τον Τούτουζα που πρόσφεραν έτοιμο
Χολαργιώτικο ψηφοδέλτιο στον Ξύδη, ο οποίος αλλιώς δεν θα κατέβαινε.

Στο Χολαργό έγιναν και γίνονται, βασικά, μικροεπεμβάσεις με τους εξής δύο τρόπους. Ή τις κάνει ο Στάικος από την τσέπη του ή δίνονται απευθείας αναθέσεις σε κολλητούς, συγγενείς και φίλους, ώστε αφού πάει το παλιάμπελο, τουλάχιστον να φάει κανένας δικός τους και να χρυσωθεί το χάπι. Για κανέναν άλλο λόγο δεν εκταμιεύονται χρήματα, ούτε ασχολείται κανείς με το Χολαργό.

Να θυμίσουμε ότι, στην αρχή, ο Ξύδης έλεγε ότι ο Χολαργός ήταν τάχα χρεωμένος 25 εκατομμύρια και πρέπει να φάει πολιτική λιτότητας για να έρθει στα ίσια του. Στην πορεία, αφού έγιναν και όλοι οι περίφημοι ισολογισμοί και απολογισμοί, χωρίς τους οποίους οι νέοι Διοικούντες, τάχα μου... δεν μπορούσαν να φάνε το βράδυ... αποδείχτηκε ότι οι υποχρεώσεις ήταν 9 εκατομμύρια, αποπληρώνονταν και εξυπηρετούνται άνετα και κανονικότατα, ενώ πολλά από τα δάνεια που δήθεν είχαν υποθηκεύσει το μέλλον των 15 επόμενων γενεών είτε έχουν ήδη λήξει ή μας τελειώνουν στα επόμενα 2 χρόνια.

Φυσικά, εδώ πρέπει να θυμηθούμε ότι ακόμη και εκείνοι οι παχυλοί μισθοί των δημοτικών υπαλλήλων, προ Μνημονίου και δημοτικών εκλογών, καταβάλλονταν κανονικά και δεν κινδύνεψαν ποτέ. Αντίθετα, προσφάτως τέθηκε θέμα βιωσιμότητας του ΔΟΠΑΠ που είναι τόσο... κερδοφόρος και... υγιής και φυσικά η ταμπακιέρα ήταν αυτή η κατακουτσουρεμένη μισθοδοσία!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...