Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Τι έκανες στον πόλεμο, πατέρα (μέρος 6ο)

Ως πρώτη δικαιολογία, προς όσους τον άρχισαν στα καντήλια, ο κυρ Νίκος είχε το: "Όταν μιλάς με τον Ξύδη, σε ακούει, ενώ ο Νικολάου, όχι".

α) Ο Κουκής πλακωνόταν επί τέσσερα χρόνια, πολύ άσχημα -για τα επίπεδα του φιλικού στον Παπάγο- με τον Ξύδη και γνώριζε από πρώτο χέρι το πόσο αυταρχικός, εγωπαθής και συγκεντρωτικός είναι ο Ναύαρχος.

β) Ο Νικολάου μπορεί να έχει άλλα και άλλα για να του προσάψεις, αλλά κανένα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

γ) Πότε ακριβώς είχε συνεργαστεί ή πρόλαβε να συνεργαστεί ο Κουκής με το Δήμαρχο Χολαργού, ώστε
κατέληξε στο συμπέρασμα-ηλίθια δικαιολογία του; Μήπως στη διάρκεια των 8 χρόνων Δημαρχίας Νικολάου, όπου η οικογένεια του κου Κουκή ευνοήθηκε σε σημείο κραξίματος; Μήπως αυτά τα 8 χρόνια συνεχούς ταΐσματος, ο κος Κουκής τα εξέλαβε ότι "δεν τον ακούει ο Νικολάου"; Δηλαδή, αν τον άκουγε κιόλας, πόσο στο κέρατο θα είχαν ευνοηθεί τα άμεσα συγγενικά του πρόσωπα που έχει και μούτρα να μιλάει και δεν ανοίγει μία τρούπα στο χώμα να κρυφτεί;

Και μην ακούσουμε κανένα Βραχιολιδισμό του στυλ "α, βοήθεια, πιάσανε στο στόμα τους οικογένειες", διότι ακόμη είμαστε διακριτικοί και δεν έχουμε αναφερθεί σε λεπτομέρειες. Μόκο, διότι θα είναι κρίμα..., ο κόσμος έξω πεινάει και θα εξαγριωθεί... σας τα 'χει που σας τα 'χει μαζεμένα.

δ) Γιατί δεν βγαίνει ο Κουκής να μας πει πόσο τον ακούει ο Ξύδης, σήμερα, πόσο ακούει τους συνεργάτες του και πόσο δίνει σημασία στο Χολαργό, στην αντιπολίτευση και στις ανάγκες του κόσμου; Γιατί δεν βγαίνει στο δρόμο να ρωτήσει κανένα Χολαργιώτη, αν πέτυχε πουθενά το Δήμαρχό του, αν κατάφερε να τον δει και αν αυτός τον άκουσε; Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...