Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Τι έκανες στον πόλεμο, πατέρα (μέρος 7ο)

Μετά τις εκλογές, ο Κουκής αποκάλυψε στο ευρύτερο περιβάλλον, τον πραγματικό λόγο που πήγε με τον Ξύδη. Η σκέψη είχε ως εξής:

Ο Νικολάου θα ψηφιζόταν σε συντριπτικό βαθμό από τους Χολαργιώτες, ενώ ο Ξύδης από τους Παπαγιώτες. Δεδομένου ότι ο ίδιος πολιτευόταν, μέχρι τότε, στον Παπάγο, θα είχε περισσότερες πιθανότητες να καταγράψει μεγάλο αριθμό σταυρών από τους πολλούς Παπαγιώτες που θα ψήφιζαν Ξύδη, παρά από τους λίγους που θα ψήφιζαν Νικολάου.

Εξαιρετικό κιότεμα, θα λέγαμε, δεδομένου ότι το ίδιο ακριβώς ίσχυε για όλους τους Παπαγιώτες υποψηφίους που
κατήλθαν με τους Ενεργούς Δημότες, πολλοί εκ των οποίων κατέγραψαν σημαντικό αριθμό ψήφων, παρά το ντεσαντβαντάζ της κατανομής των ψηφοφόρων από τον Παπάγο.

Παράλληλα, όλοι οι παραπάνω πήραν το ρίσκο τους αντρίκια, δεδομένου ότι δεν είχαν και καμία ιδιαίτερη υποχρέωση απέναντι στο Νικολάου, όπως είχε σε τεράστιο βαθμό ο Κουκής. Συμπερασματικά, έχουμε έναν ακόμη αγνωμονέστατο ευεργετηθέντα, ο οποίος δεν ξεπούλησε μόνο το Νικολάου, αλλά και τη Χρήστου, η οποία τότε τον μάζεψε και τον έκανε άνθρωπο.

Για να αντιληφθούμε το μέγεθος της προδοσίας του Κουκή προς τη Χρήστου, αρκεί μία βόλτα στο, όχι και τόσο μακρινό, 2006. Τότε, η κα Σοφία, κορυφαίο στέλεχος του Ξύδη, ετοιμαζόταν να αναλάβει την αρχηγία της παράταξής τους, καθώς υπήρχε συμφωνία ο Ναύαρχος να αποσυρθεί...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...