Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Συναδελφική χείρα βοηθείας (μέρος 1ο)

Διαβάζοντας αυτήν την ανάρτηση του Ανεξάρτητου Παρατηρητή, θεωρήσαμε καθήκον μας να τον βοηθήσουμε, διότι, λόγω άγνοιας, αδικεί τον εαυτό του.

Αγαπητέ Μάκη, τα ιστοημερολόγια (blogs) που εντάσσονται στο server της google, blogspot, πριν από 1,5 μήνα, υπέστησαν την εξής αλλαγή. Το τελικό τους πρόθεμα ".com" μεταβλήθηκε ανάλογα με τη χώρα στην οποία απολαμβάνουν τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Για αυτόν το λόγο, το δικό σου μετετράπη σε indobserver.blogspot.gr.

Όταν, λοιπόν, κοιτάζεις το Alexa ranking σου, δεν θα βάζεις πλέον το
indobserver.blogspot.com, αλλά το νέο. Στην πραγματικότητα, δηλαδή, δεν βρίσκεσαι στην τέταρτη θέση στην Ελλάδα, αλλά στη δεύτερη. Συγκεκριμένα, οι σωστές μετρήσεις έχουν ως εξής:

1) Κλισιοσκόπιο
2) Παρατηρητής
3) Παπάγου Πολιτεία
4) Holargos What's Up & About
5) My Xolargos
κ.τ.λ.

Αυτά για την Ελλάδα. Στον κόσμο, η σειρά είναι:

1) Κλισιοσκόπιο
2) My Xolargos
3) Παπάγου Πολιτεία
4) Παρατηρητής
κ.τ.λ.

Ο λόγος που είσαι τέταρτος στον κόσμο, είναι διότι έχει αργήσει να εναρμονιστεί το σύστημα της Alexa, μετά τη μετατροπή από .com, σε .gr. Μόλις εναρμονιστεί, βάσει των σημερινών δεδομένων, θα είσαι δεύτερος και στον κόσμο! Το ίδιο πρόβλημα εμφανίζει και το holargos.blogspot.gr. To Κλισιοσκόπιο δεν αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα, διότι φρόντισε να επαναπροσδιορίσει το πρόθεμά του σε .com, από τη δεύτερη κιόλας μέρα της αλλαγής.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...