Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Τι ορίζει ο Νόμος για τις Δημοτικές Επιχειρήσεις

Για τις Δημοτικές Επιχειρήσεις που προϋπήρχαν του Καλλικράτη, ο Νόμος είναι σαφέστατος. Ορίζονται Ορκωτοί Λογιστές και Εκκαθαριστές, οι οποίοι κάνουν τον έλεγχο των οικονομικών της Επιχείρησης και βγάζουν το πόρισμά τους. Έπειτα, αν υπάρχει ζημία, το ποσό καλύπτεται από το νέο Δήμο. Αν υπάρχει κέρδος, το ποσό περνά στα χέρια του νέου Δήμου. Μετά η Επιχείρηση κλείνει. Τέλος. Bye. Fine!

Αν προκύψουν ποινικές, αστικές ή διοικητικές
ευθύνες, το πόρισμα πηγαίνει στον Εισαγγελέα και από 'κει και πέρα καλή τύχη σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Αν δεν προκύψουν, όμως, κανένα Δημοτικό Συμβούλιο και κανένας Δήμαρχος δεν έχει δικαίωμα να στήνει λαϊκά δικαστήρια, ούτε να κάνει δήθεν επιτροπές για να καλύψει τις δικές του τις πομπές. Ή υπάρχουν στοιχεία και τα στέλνεις στον Εισαγγελέα ή εκκαθαρίζεις την Επιχείρηση, την κλείνεις και το βουλώνεις. Για πραγματικούς άντρες, υπάρχει και η επιλογή να ζητήσεις, δημοσίως και ένα μεγάλο ΣΥΓΝΩΜΗ, διότι κέρδισες τις εκλογές συκοφαντώντας τους αντιπάλους σου και ίσως κάποτε σε συγχωρήσουν.

Αντίθετα, το να κατασκευάζεις συνεντεύξεις Τύπου και δήθεν αμερόληπτες επιτροπές, για να συντηρήσεις τα ψέματά σου, δεν αρμόζει ούτε σε γυναικούλες της σειράς.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...