Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Επιστολή αναγνώστη, για το αίσχος με τις ακίδες για τα περιστέρια

 Ξύδης-Δασκαλόπουλος μάς έχουν αποδείξει  πολλάκις με την ακραία και παράνομη  συμπεριφορά τους, ότι δεν σέβονται κανέναν και  τίποτα σε αυτό τον κόσμο, μάλλον γιατί ανήκουν  σε έναν άλλο κόσμο, εκείνον που δεν γουστάρει  οποιονδήποτε και οτιδήποτε κινείται και αναπνέει.  Αν, λοιπόν, παρ’ ελπίδα βρεθείς στο δικό τους  λέμπενσραουμ, πιθανότητα θα καταλήξεις γύρος  στη σούβλα, θα σε καταβροχθίσουν και δεν θα  προλάβεις να ψελλίσεις λέξη.

Όπως πολύ καλά αντιλαμβάνεστε, αυτοί οι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν ποτέ να
αγαπήσουν ούτε τα ζώα. Οι πρόσφατες ενέργειές τους, να τοποθετήσουν ακίδες γύρω από το Δημαρχείο μάς βρίσκει κάθετα αντίθετους. Τα περιστέρια συνυπάρχουν αρμονικά με τους εργαζόμενους του Δήμου, πάνω από δέκα χρόνια, ακόμη και σε περιόδους πανδημίας γρίπης (πτηνών) ουδείς κινδύνευσε, ουδείς άσκησε οποιαδήποτε μορφή βίας, επίθεσης ή εξόντωσης απέναντί τους.

Ξύδης-Δασκαλόπουλος έχουν την αίσθηση ότι το Δημαρχείο τούς ανήκει και μαζί με αυτό οποιοσδήποτε-οτιδήποτε κινείται και αναπνέει, μέσα, έξω και γύρω από αυτό. Αφού εξόντωσαν όποιο ανθρώπινο ον δεν τους ήταν αρεστό και τους χαλούσε την πιάτσα, προχώρησαν στο σχέδιο Νο2, την εξόντωση των πτηνών. Η τοποθέτηση ακίδων στα περβάζια του Δημαρχείου, κάθε άλλο παρά ακίνδυνη κρίνεται, αφού ολοένα και πληθαίνουν μαρτυρίες συμπολιτών μας, που υποστηρίζουν ότι ήταν αυτόπτες μάρτυρες πτώσεων περιστεριών από ακίδες, τρυπημένα στην κοιλιά, σουβλισμένα για την ακρίβεια.

Επειδή γνωρίζουμε, πολύ καλά, ότι η κακία του ανθρώπινου γένους είναι ανεξάντλητη και φοβούμαστε ότι μπορεί να ζήσουμε στιγμές, όπως σε άλλες περιοχές της Ελλάδας (βλ. Δηλητηρίαση Περιστεριών στη Λευκάδα). Επειδή οι ακίδες, κατά τη γνώμη του Δασκαλόπουλου, δεν ήταν απόλυτα αποτελεσματικές, ήτοι δεν εξόντωσαν ό,τι πετάει στο Χολαργιώτικο ουρανό. Επειδή θέλουμε να προλάβουμε άλλα «μέτρα» εξόντωσης των πτηνών. Σας γνωστοποιούμε τα παρακάτω και σας καλούμε:

Αν βρείτε σκοτωμένα ή δηλητηριασμένα πτηνά ή τοποθετημένα δολώματα:
·                  Μην τα ακουμπήσετε
·                  Βγάλτε φωτογραφίες
·                  Σημειώστε πότε και πού τα είδατε
·                  Καταγγείλετέ το στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα

Κακοποίηση ζώου είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα. Δράσεις:
-Κατάθεση μήνυσης ή μηνυτήριας αναφοράς κατά του δράστη ή κατ’ αγνώστων στην Εισαγγελία ή στην Αστυνομία, ώστε να κινηθεί αυτεπάγγελτα η διαδικασία.
-Καταγραφή του περιστατικού στα βιβλία συμβάντων της Αστυνομίας, για να γίνουν συστάσεις στο άτομο που φέρεται ως δράστης.
-Κλήση της Αστυνομίας επί τόπου.
-Σε περίπτωση δηλητηρίασης (φόλα) καλούμε και τη Δ/ση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας προκειμένου να ληφθεί δείγμα από τα σπλάχνα του ζώου και να σταλεί στα ειδικά εργαστήρια. Εάν δεν είναι εφικτή η κλήση της Δ/σης Κτηνιατρικής παίρνουμε βεβαίωση ιδιώτη κτηνιάτρου ότι το ζώο πέθανε από δηλητηρίαση.
-Λήψη φωτογραφιών.
Σε κάθε περίπτωση, η Αστυνομία εάν λάβει γνώση, με οποιονδήποτε τρόπο, περιστατικού που υπάγεται στην έννοια της κακοποίησης ή του βασανισμού ζώου σύμφωνα με το νόμο, οφείλει να ενεργήσει αυτεπάγγελτα.

Άρθρο 1
Όλα τα ζώα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης.
Άρθρο 2
1. Ο άνθρωπος οφείλει να σέβεται τη ζωή κάθε ζώου.
2. Ο άνθρωπος ανήκει στο ζωικό βασίλειο και δεν μπορεί να εξοντώνει ή να εκμεταλλεύεται τα άλλα είδη του ζωικού βασιλείου. Αντίθετα, οφείλει να χρησιμοποιεί τις γνώσεις για το καλό των ζώων.
3. Κάθε ζώο δικαιούται φροντίδας, προσοχής και προστασίας από τον άνθρωπο.
Άρθρο 3
1. Κανένα ζώο δεν πρέπει να υποβάλλεται σε κακομεταχείριση ή απάνθρωπη συμπεριφορά.
Άρθρο 4
1. Κάθε ζώο δικαιούται να ζήσει στο φυσικό του χώρο (γη, θάλασσα, αέρας) και να αναπαράγεται σύμφωνα με τους φυσικούς νόμους.
Άρθρο 11
Κάθε πράξη που χωρίς λόγο προκαλεί θάνατο ζώου είναι βιοκτονία, είναι έγκλημα απέναντι στη ζωή.
Άρθρο 13
1. Σεβασμός επιβάλλεται ακόμη και στο νεκρό ζώο.

ΞΥΛΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΕΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΑΚΙΔΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ; ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ. ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ. ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΟΛΑΡΓΙΩΤΕΣ. ΤΡΑΒΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...