Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Γιατί το ΠΑΣΟΚ ψήφισε το δάνειο για το οικόπεδο στον Τσακό (μέρος 1ο)

Το οικόπεδο αυτό είχε δεσμευθεί από το Σκούρτη. Όλα τα επόμενα Δημοτικά Συμβούλια, βάσει της γνωστής λογικής: "να μη χαθεί το οικόπεδο από το Δήμο...", πήγαν σαν τα ζώα και το ξαναδέσμευσαν τουλάχιστον 3-4 φορές. Οι ιδιοκτήτες έφτασαν τόσο στον Άρειο Πάγο, όσο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας και έβγαλαν απόφαση ότι πρέπει, επιτέλους, ο Δήμος ή να το αποδεσμεύσει ή να το αγοράσει. Το αυτονόητο, δηλαδή.

Ο Νικολάου ούτε ήθελε το οικόπεδο, ούτε σκόπευε να το κάνει κάτι, ούτε είχε καμία όρεξη να εκταμιεύσει τόσο μεγάλο ποσό. Παράλληλα, τρομοκρατημένος από
το λόμπι των συκοφαντών-εκβιαστών, εντός και εκτός της παράταξής του, δεν ήθελε να ακούσει ούτε το ενδεχόμενο αποδέσμευσης, διότι ήξερε τι οχετός θα ακολουθούσε.

Από την άλλη, η αντιπολίτευση έπαιζε το παιχνιδάκι τής τάχα μου διαφύλαξης της "περιουσίας του Δήμου" (;), αλλά συγχρόνως έκραζε, κλασσικά και το ενδεχόμενο δανείου και έτσι το πράγμα αναβαλλόταν συνεχώς και το τρέναραν όλοι μαζί, όσο μπορούσαν, ο καθείς για τους δικούς του λόγους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...