Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Τις πταίει για την εκμετάλλευση του Χολαργού από τον Παπάγο (μέρος 1ο)

Θα μας πείτε, τώρα: Φταίει ο Καλλικράτης; Όχι, βέβαια. Ο Καλλικράτης επανέφερε την κατάσταση όπως ήταν κάποτε. Δηλαδή, ξανάκανε τον Παπάγο μία περιοχή του Χολαργού, όπως λέμε Τσακός.

Ο Καλλικράτης όρισε επίσημη έδρα του νέου Δήμου το Χολαργό και το Δημαρχείο του και απλά κάποια βύσματα των στρατιωτικών "πέρασαν" το Παπάγος-Χολαργός, ως όνομα, για να μη νοιώθουν τη μειονεκτική θέση στην οποία βρίσκονται.

Από κει και πέρα, ο Καλλικράτης, θεώρησε ότι ο Χολαργός με 60.000 κατοίκους, έναντι 20.000 του
Παπάγου θα κάνει κουμάντο εύκολα στην περιοχή και άρα ότι η κατανομή του πλούτου θα γίνει αναλογικά στις δύο περιοχές. Το ίδιο πράγμα ο Καλλικράτης έκανε σε όλη την Ελλάδα.

Ο Καλλικράτης δεν μπορούσε, όμως, να υπολογίσει τα οικονομικά συμφέροντα των τοπικών εκδοτών που δεν έτρωγαν από το Χολαργό και ευελπιστούσαν σε νέες μεγάλες κουτάλες από τον Παπάγο. Δεν μπορούσε να υπολογίσει τα συμφέροντα του τοπικού ΠΑΣΟΚ που ήθελε ένα Δήμαρχο 800 χρονών, ώστε να μην του κατσικωθεί στο σβέρκο για τα επόμενα 15-20 χρόνια. Δεν μπορούσε να υπολογίσει τη βλακεία των Χολαργιωτών που έκαναν 55% αποχή, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το Μνημόνιο και άφησαν το Δήμο τους στο έλεος του Θεού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...