Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Μετονομασία 17ης Νοεμβρίου: Φόβοι με πολύ ζουμί (μέρος 2ο)

Άρα: Πρώτα πρέπει να πάρει απόφαση το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού. Αν η απόφαση είναι θετική, πρέπει να το παραπέμψει στην επιτροπή του άρθρου 8 και εφόσον συμφωνήσει και αυτή, το θέμα φτάνει στο Δημοτικό Συμβούλιο που αποφασίζει οριστικά.

Στην περίπτωσή μας, το Τοπικό Συμβούλιο δεν έλαβε καμία τέτοια απόφαση, η επιτροπή δεν ασχολήθηκε και
το θέμα έσκασε ξαφνικά στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Και αυτό, όμως, είναι λογικό, διότι το μάζεμα υπογραφών υποχρεώνει το ΔΣ να εντάξει το θέμα στην ημερήσια διάταξη, όπου από εκεί, εάν περνούσε, θα πήγαινε στο Τοπικό Συμβούλιο και μετά στην επιτροπή κ.ο.κ.

1ον Όχι μόνο με τη συγκεκριμένη κυβέρνηση και τη συγκεκριμένη Διοίκηση της Περιφέρειας, αλλά και παλαιότερα, δεν υπήρχε καμία απολύτως περίπτωση να περάσει μετονομασία οδού με όνομα 17ης Νοεμβρίου 1973.

2ον Η μετονομασία οδού επιτρέπεται μόνον για εξαιρετικούς λόγους. Στην περίπτωσή μας δεν υπάρχει κανείς εξαιρετικός λόγος.

Γίνεται, λοιπόν, εύκολα αντιληπτόν ότι, ουσιαστικά, δεν υπήρχε ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να επιτευχθεί η συγκεκριμένη μετονομασία ή ακόμη και αν κοιμόταν ο Θεός, το αποτέλεσμα θα ήταν παράνομο και παράτυπο. Επομένως, προς τι ο γενικότερος χαμός; Μη βιάζεστε...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...