Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Επιπλέον ενημέρωση από το Θανάση Αυγουρόπουλο

Αγαπητοί Φίλοι, Διαχειριστές του «Πολιτικού Κλισιοσκόπιου»,

Με αφορμή τις αναρτήσεις που έχουν σχέση με τη μη έγκαιρη εξόφληση των ασφαλίστρων των αυτοκινήτων του Δήμου, επειδή προσωπικά ασχολήθηκα με το συγκεκριμένο θέμα σας ενημερώνω πως:

1. Στις 24/5/2011 με αριθμ. πρωτ. 13919
απέστειλα στη Διοίκηση του Δήμου και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. σχετική επιστολή.

2.  Επειδή η Διοίκηση του Δήμου,  δεν μου απήντησε εντός μηνός, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δ.Σ. και το Δημοτικό Κώδικα, στη συνεδρίαση της 23ης/6/2011 έβαλα το συγκεκριμένο θέμα εκτός Ημερήσιας Διάταξης για να συζητηθεί. Το αίτημά μου, αφενός δεν έγινε δεκτό και αφετέρου δεν δόθηκε καμία απάντηση.

3. Στις 27/7/2011 απέστειλα στα τοπικά sites σχετικό άρθρο, με το οποίο κατήγγειλα ονομαστικά τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Τσοχαλή για «Παράβαση καθήκοντος».

4. Στις 8/8/2011 ο Αντιδήμαρχος  κ. Τσοχαλής απήντησε μέσω του Site του «Παρατηρητή» και της τοπικής εφημερίδας «ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ» (Φύλλο Ιουνίου-Ιουλίου/2011). Στη συγκεκριμένη μακροσκελέστατη απάντηση ουσιαστικά παραδέχτηκε την πλήρη ευθύνη της διοίκησης για το θέμα που δημιουργήθηκε.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Λογικό μέσα στο ορυμαγδό των αλλαγών του πρώτου τριμήνου, να υπάρξουν και αστοχίες ή παραλείψεις, που ως συνήθως όταν δεν διορθώνονται στη γένεσή τους και αφήνονται στην τύχη τους μπορεί να διογκωθούν με δυσανάλογες συνέπειες όπως η καταγγελλόμενη». Και ως κλασσικός και γνήσιος δημοσιοθεσίτης έριξε τις ευθύνες στους υπαλλήλους γράφοντας: «Με κατηγορεί ο κ. Αυγουρόπουλος ως αποκλειστικό υπεύθυνο και δεν αναρωτιέται πως, θα μπορούσε ένας άπειρος, πρωτάρης τριών μηνών, αγνοών την οικονομική επιστήμη, αντιδήμαρχος Οικονομικών, να αντιπαρατεθεί με τις αποκρυσταλλωμένες για το ζήτημα απόψεις του εμπειρότατου υπαλληλικού οικονομικού επιτελείου του δήμου».

Για να βγούνε δε και τα αναγκαία συμπεράσματα για την νοοτροπία των «ανθρώπων» που διοικούν σήμερα το Δήμο σας παραθέτω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την απάντηση του κ. Αντιδημάρχου και…. τα σχόλια δικά σας: «Με τον κ. Αυγουρόπουλο, αν και τον γνωρίζω από εικοσαετίας, η μοναδική μου σχέση μέχρι σήμερα, ακόμη και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι μια τυπική ΄΄καλημέρα΄΄, ένα τυπικό ΄΄γειά σου΄΄. Με χωρίζουν αγεφύρωτες αποστάσεις που έχουν να κάνουν με φιλοσοφία ζωής, κουλτούρα, μόρφωση, συμπεριφορές».

Θανάσης Αυγουρόπουλος
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...